Ekonomipolisen

Köp din egen elscooter

Att åka elscooter är ett av de roligaste sätten att ta sig fram i urbana miljöer. Det är förstås ett av skälen till att de blivit så populära i storstäderna. Här kan du läsa mer om fördelarna med att äga din egen elscooter.

Sedan det blev möjligt att hyra elscooters i ett flertal svenska städer har det skrivits spaltmeter om fenomenet. En del har varit positivt och en del har varit negativt. Till den senare rapporteringen hör att elscooters skulle vara negativt för miljön. I den här artikeln kommer du att kunna läsa en del om hur det gäller för bolagen som hyr ut elscooters. Det finns nämligen mängder av fördelar med att du själv äger en elscooter, både för din egen del och för samhället i stort.

Elscooters både uppskattas och stör

Att det rapporterats om att elscooters skulle vara negativt för miljön har till största delen att göra med att hyrbolagens scooters har väldigt kort livslängd. Slitaget som kommer sig av att hundratals människor använder dem gör att varje exemplar sällan kan användas mer än några månader. Följdaktligen är de betydligt bättre för miljön om de håller längre, vilket de gör när de ägs privat. Annat som stört människor med elscooters som hyrs ut är att de dominerar stadsbilden i många städer. De som använder dem är helt enkelt inte särskilt nogräknade med vart de ställer dem när de åkt klart. Även där blir det en stor skillnad om fler äger elscooters själva.

Det blir bäst med din egen elscooter

Med din egen elscooter har du ett fordon som är perfekt för arbetspendlingen och alla andra vardagsbestyr. Du får köra på cykelvägar och trottoarer – förutsatt att hastigheten inte överstiger 20 km/h. Du tar lätt med den på tåget och kan använda den för att färdas exempelvis till och från kontoret. Samtidigt som du går igenom arbetsdagen kan du enkelt ta den med in på kontoret och ställa den på laddning. Än bättre är att när du köpt ditt eget exemplar så kan du räkna med många års körglädje. Just miljöaspekten är såklart viktigare än någonsin och det stora problemet med hyrföretagens mer budgetanpassade elscooters.