Ekonomipolisen

Försäkringen du måste ha

Har du fler försäkringar än vad du behöver? Eller vill du veta vilken typ av försäkring du måste ha? I den här artikeln kan du läsa om hem- och hyresrättsförsäkringar och om hur du kan spara pengar på att välja rätt försäkring.

Om du vill spara pengar kan det vara en bra idé att se över dina försäkringar, om du inte nyligen gjort det. Faktum är att många är dubbelförsäkrade helt i onödan. En bra hemförsäkring ska nämligen täcka det mesta. Nu har det nya försäkringsbolaget Gofido lanserat en ny typ av försäkring som de kallar för hyresrättsförsäkring, en hemförsäkring som är speciellt anpassad för dig som bor i hyresrätt.

Försäkringar uppfattas som besvärliga av många

Att många uppfattar försäkringar som något av en djungel blir tydligt när man ser hur många spaltmeter dagstidningarna ägnat åt ämnet. Det finns helt enkelt mängder av artiklar, de flesta av dem bakom betalväggar. Det är dumt att det upplevs som så komplicerat, särskilt när det handlar om hemförsäkringar. En såpass viktig form av försäkring att det finns de som menar att det borde bli obligatoriskt att ha en.

Många saknar hemförsäkring

Close-up,Of,A,Person's,Hand,Protecting,Miniature,House,On,TheEnligt uppskattningar är det så många som 400 000 personer i Sverige som saknar hemförsäkring. Detta trots att det kan bli väldigt dyrt om ditt hem skulle råka ut för en olycka. Om din lägenhet till exempel skulle drabbas av brand eller fuktskador kan du i värsta fall bli skuldsatt för livet om du saknar hemförsäkring. En del av detta är möjligtvis att de många olika typer av försäkringar som finns på marknaden skapar förvirring. Helt i onödan. Om du bara ska ha en försäkring så är det en hemförsäkring du ska ha. Om det inte finns några särskilda skäl så kan det mycket väl vara så att du kan göra dig av med alla försäkringar du har och skaffa en hem- eller hyresrättsförsäkring.

Gofidos hyresrättsförsäkring är:

  • Flexibel och enkel att anpassa till dina villkor.
  • Snabb med att betala ut ersättning om olyckan skulle vara framme – oftast samma dag.
  • Enkel att kombinera med andra typer av försäkringar vid behov.