Ekonomipolisen

Värdera din bostad före försäljning

Om du ska sälja din bostad finns det mycket att tjäna på att värdera din bostad tidigt i processen. Det gör du enkelt med hjälp av en skicklig mäklare. Det är alltid bra att veta marknadsvärdet på din bostad men det kan vara svårt att avgöra själv.

Även om du kan jämföra priser med liknande bostäder i närheten av din är det en bra idé att ta hjälp av en professionell mäklare för att värdera din bostad om du planerar att sälja den. Det finns många fördelar med detta, både när du ska sälja och när du vill köpa något nytt.

Få en uppfattning om vad du har råd med

African-american,Realtor,Woman,With,Key.En fördel med att låta en mäklare värdera din bostad är att du får en bra uppfattning om i vilken prisklass du har råd att köpa din nya bostad. Ta kontakt med en lokal mäklare, här kan du få en kostnadsfri värdering av bostaden. Genom att ha koll på vad du troligen kommer att få ut vid en försäljning undviker du att lägga tid på att gå på visningar för bostäder utanför din budget. Är du av den försiktigare typen kanske en värdering kan hjälpa dig att förstå att du verkligen kan gå och titta på din drömbostad.

Renovering som lönar sig

När en mäklare värderar din bostad kan du också få värdefulla tips om vilka renoveringarsom lönar sig inför en försäljning. På så sätt kan du göra det som snabbt och enkelt får upp värdet på bostaden.

Få bättre bolåneränta och slipp amortera

Sist men inte minst kan en värdering ge dig bättre bolåneränta innan du säljer din bostad. Under senare år har de flesta bostäder i Sverige ökat kraftigt i pris. Har du inte ökat på dina bolån så har du i och med det ökade värdet en lägre belåningsgrad. Detta ger banken en större säkerhet för ditt bolån och du kan därför förhandla dig till en lägre bolåneränta. Skulle det vara så att du tidigare har haft amorteringskrav på grund av belåningsgrad kan det också försvinna om det vid en ny värdering visar sig att din bostad nu har en lägre belåning. Det finns mycket att vinna genom att värdera din bostad!