Ekonomipolisen

Låna utan fast anställning

Är du i behov av att låna pengar, men står utan fast anställning? Kanske gick tillsvidaretjänsten till rivalen på arbetet istället. Oroa dig inte! Att låna pengar utan fast anställning var något som kunde vara väldigt problematiskt förr, men idag är det enklare än man kan tro. Det finns många långivare på marknaden som erbjuder lån till dig som har provanställning, timanställning, behovsanställning eller är vikarie.

Idag är det väldigt vanligt att ansöka om lån och krediter. Det finns många aktörer att välja mellan och dessutom många olika typer av låneformer. Om du vill ha ett lån, men inte har en fast anställning, kommer du att behöva anpassa dig efter de låneformer som också är vanligast förekommande i dessa sammanhang. Det kan tveklöst vara svårt att få till ett bolån på flera miljoner om du arbetar som behovsanställd, eller hur? Det är dock inte omöjligt och det finns personer som har lyckats låna till bostad utan fast anställning och få igenom lånet ändå. Det gäller bara att du hittar rätt aktör.

De låneformer som du med största sannolikhet kommer kunna ansöka om (och ha en chans att få beviljade) är privatlån, snabblån eller smslån.

Öka dina chanser till lån

I många fall kommer du inte behöva komma på något knep för att öka dina chanser att få ett lån. Aktörerna beviljar lån till höger och vänster, men se upp! Många lån som beviljas till den som inte har en fast anställning kommer också med sämre villkor. Det kan till exempel vara så att du får en extra hög ränta eller att du inte har lika lång löptid. Vill du öka chanserna till bättre villkor kan du använda dig av en medsökande på lånet, se till att ha så god kreditvärdighet som möjligt innan ansökan och bli av med tidigare krediter och småskulder först.

Låna ansvarsfullt

Att du kan få lån utan en fast anställning har du säkerligen redan greppat nu, men kom ihåg att ett lån är lånade pengar och måste alltid betalas tillbaka. Innan du lånar utan en tillsvidareanställning bör du kontrollera så att din ekonomi verkligen kommer kunna hantera det ansvar som kommer med ett lån. Förutom amortering varje månad så måste du även betala ränta och effektiv ränta. Tar du ett lån som du inte har råd med kommer du bara att göra din ekonomi ännu mer obalanserad.