Stilpolisen

Få modetips i modestäder

Är det något som är närmast ett rent faktum så är det att italienare är kända för sin stil, det tänker i alla fall vi på Stilpolisen. Men var i Italien är stilmekkat och vad kan man göra för att uppnå samma stilkänsla?

6992168-resenarerFör det första kan det vara mer eller mindre kostsamt att införskaffa en helt ny garderob, men det kan ses som en investering inför framtiden. Genom att ta ett privatlån som man sedan snabbt betalar tillbaka nästa månad kan man skaffa sig de kläder som utgör den eleganta italienska stilen.

Om man vill lära sig om italienskt mode bör man göra sig ett besök i modehuvudstaden, som alla nog vet är ingen mindre än Milano. Men det är inte superlätt att åka runt här med bil, i Dagens Nyheter kan vi läsa om hur myndigheter vill underlätta för invånare i den ganska förorenade staden att i stället för med bil ta sig fram på bicicletta, cykel. Bland annat kommer cyklister få betalt om de cyklar till jobbet. Med den sega och tjocka biltrafiken i centrala delar av staden är det dessutom nästan snabbare med cykel än med bil. Från cykelsadeln passar det även bra att kolla in vad folk har på sig, så att man sedan vet vad man ska köpa för kläder till sin nya garderob.

Besök världsutställningen när du ändå är på plats

En annan sak man kan göra på plats i Milano är att besöka Expo 2015, en världsutställning som just fokuserar på världens energiförsörjning och framtidens matproblem. Mer om världsutställningen och dess tema, samt deltagande länder, kan man läsa om i Svenska Dagbladet. Förutom massor av saker att se äter man sig med lätthet genom utställningen, eftersom temat till stor del handlar om just hållbar mathållning och framtidens mat finns det gott om provar att smaska på. Ät mat från länder som Kina, Förenade Arabemiraten, Israel och självklart Italien. Godare än så kan det nog inte bli.

Andra fantastiska städer som gjort sig ett namn inom mode i världen, är:

  • London
  • Paris
  • New York
  • Stockholm
  • Los Angeles
  • Johannesburg
  • Kapstaden
  • Sydney
  • Wien

Butikkungsgatan.seOm man inte har tid eller råd att åka till just Milano för att shoppa kläder eller titta in Expo och modevecka, kan man med fördel hoppa av tåget lite tidigare, närmare bestämt i Köpenhamn, i Danmark. I Expressen kan vi läsa om hur modeveckan i den danska huvudstaden hade en ton av förföriskt och hett, med starka färger och former. Enligt en dansk tidning så är det de nyskilda kvinnorna som jublar, för tonen är verkligen sexig och full av liv. Här kunde åskådare se svarta, kroppsnära fodral med dragkedjor i ryggen, höga svarta hattar och en och annan piska. Mogna damer i hotpants, silverjackor och stövletter i stilren mocka. Men förutom den heta trenden fanns det vanliga danskt stilmedvetna och lugna där bakom, med svala färger och klassiska drag. Ett citat från artikel är: Det var snyggt skurna, dubbelknäppta kavajer, rockar i siden/ull och trenchcoats vid sidan om elegant men ändå slappt bohemiska klänningar.